Este prajitura copilariei cu care bunicile ne intampinau in frumoasele si neuitate vacante de vara.
Aceasta prajitura este mereu facuta in familia noastra de dragul amintirilor
Cu ingrediente usor de procurat, necesita un nivel redus de pregatire.
Ingrediente prajitura semiluna
3 oua
6 linguri zahar tos
6 linguri ulei
6 linguri faina
1/2 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri coaja de lamaie
100 g nuca macinata ( ptr pudrat prajitura )
50 g zahar pudra ( pudrat prajitura )
Cum vom face prajitura semiluna
Separam albusul de galbenus.
Intr-un castron vom mixa galbenusurile cu zaharul tos si vanilat, pana vom obtine o crema albicioasa si zaharul sa fie topit bine.
In alt bol mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare.
Adaugam albusul peste crema de galbenus amestecand de jos in sus pentru a se incorpora bine.
La final punem faina cu praful de copt, coaja de lamaie, amestecand cu spatula de jos in sus pana obtinem un aluat omogen.
Transferam aluatul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt ( 20/25 cm ) nivelandu-l cu spatula.
Amestecam nuca macinata cu zaharul pudra intr-un bol, apoi presaram deasupra aluatului.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-35 minute ( facem testul cu scobitoarea pentru verificarea prajiturii ).
Odata prajitura semiluna scoasa din cuptor, o vom lasa sa se raceasca in tava.
Se va portiona ( decupa ) prajitura semiluna cu un pahar ( diametrul de 6 cm ) si se va aranja pe un platou de prajituri.
Prajitura semiluna se poate servi la micul dejun alaturi de o cana de lapte cald, ceai sau la o cafea cu prietenii.
POFTA BUNA !!