Prajitura simpla cu prune

Tocmai ce au aparut prunele de anul acesta, asa ca se impune o prajitura cu prune. Ca orice reteta iubita de foarte multa lume are infinite variante. Eu va propun una foarte simplu de facut, cu un aluat usor, tipic frantuzesc, alb si spumant.

Ingrediente pentru prajitura cu prune

400 g prune,
100 g faina,
75 g zahar,
1/4 l lapte,
10 g unt,
2 oua,
1 lingurita scortisoara,

Cum se face prajitura cu prune

Prunele se spala, se usuca sau se sterg cu un servet, se scot samburii.

Ouale se bat, se adauga in ploaie faina, zaharul, untul, laptele si scortisoara. Se amesteca totul ca sa devina omogen

Se unge o tava cu putin unt, se aseaza bucatiile de prune cu miezul in jos, peste ele se varsa compozitia de mai sus.

Se da la cuptor pentru 45 de minute, la 240°C.

Video

Din Bretania vine o prajitura cu prune foarte asemanatoare cu aceasta, Far Breton, doar ca ea este facuta cu prune uscate marinate in rom. Urmariti mai jos demonstratia

Sursa foto