Prajitura usoara cu mere si nuci

Prajitura de casa cu mere si nuci

Cum se face prajitura usoara cu mere si nuci

In robotul de bucatarie sau cu mixerul manual se vor pune ouale intregi impreuna cu zaharul tos, praful de sare, mixandu-se ( pana ce zaharul se va topi si deveni totul o spuma), urmand uleiul si  scortisoara.

Faina alba amestecata cu praful de copt, se va adauga in ploaie, mixandu-se la o treapta joasa, pana se va incorpora suficient de bine ( sa nu ramana cocoloase ).

Merele curatate de coaja si de casuta cu seminte, se vor taia in cubulete mici si adaugate in aluat, apoi nucile maruntite, amestecandu-se cu o paleta ( se va renunta la mixer ).

Intr-o tava patrata 20/20 cm sau intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt ( unsa aceasta cu ulei ) se va turna aluatul de prajitura si data in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 minute. Pentru aspect se poate taia un mar in felii subtiri si  se poate pune  deasupra aluatului.

Dupa coacere, prajitura se va scoate la racit pe un gratar, apoi portionata si pudrata cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau ca atare si servita la un ceai fierbinte.

POFTA BUNA !!