Ingrediente:
150 g ciocolata neagra,
125 unt putin sarat,
50 g zahar normal,
75 g zahar brun,
1 ou,
175 g faina,
1 lingurita rasa de praf de copt,
Mod de preparare:
Untul se tine la topit, la temperatura camerei. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 °C. Ciocolata se desface in cubulete, se pune pe un fund de lemn si se taie in patru cu un cutit ascutit. Se pun cele 2 feluri de zahar intr-un bol, se adauga untul si se amesteca bine cu robotul de bucatarie, pana se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga oul si se amesteca bine. e adauga faina si praful de copt. Se amesteca bine pana se obtine un aluat moale dar elastic. Se adauga ciocolata si se amesteca din nou. Se iau din bol cu o lingura mare sau o lingura pentru inghetata, bucati de aluat de marimea unei nuci mai mari. Se pun pe tava cu spatii mari intre ele. tava se da la cuptor, pentru 10-12 minute. Prajiturelele trebuie sa fie rumenite usor in spre exterior, dar moi la mijloc. Se lasa sa se raceasca 1 minut in tava. Se scot apoi cu ajutorul unei spatule si se lasa la racit pe un gratar. Sfat util: aluatul se poate lasa la rece 30 de minute inainte de preparare. Se pot folosi mai multe tipuri de ciocolata: alba, cu lapte, cu migdale, cu nuci, cu fistic.