Prajiturele crocante cu nuca si ciocolata

Prajiturelele crocante cu nuca si ciocolata sunt un desert pe gustul celor mici.

Se pot la fel de bine consuma la micul dejun cu un iaurt simplu, o cana de lapte si ca un pachetel la scoala pentru prichindeii nostri.

Ingrediente prajiturele crocante cu nuca si ciocolata

4 oua

o cana nuca macinata

2 buc ciocolata neagra

80 g unt

100 g zahar tos pudra

1/2 plic praf de copt

2 linguri faina

1 esenta rom

un praf sare ( pentru albusuri )

2 linguri apa rece  ( pentru albusuri )

Cum se fac prajiturile crocante cu nuca si ciocolata

Ciocolata si untul le punem intr-un vas pe bain-marie la topit ( vasul nu trebuie sa atinga apa care clocoteste din craticioara ), amestecand continuu pana se topesc.

Separam albusurile de galbenus in boluri pentru fiecare in parte.

Albusurile le batem cu un praf de sare si apa rece cu ajutorul unui mixer obtinand o spuma tare ( atat cat se tin de paleta mixerului ).

Glbenusurile se amesteca cu zaharul tos pudra, mixandu-le pana devin o spuma albicioasa si isi dubleaza volumul.

Nucile se vor marunti cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau la un blender ( dar nu macinate ), apoi se adauga peste galbenusurile batute.

Ciocolata-untul topit se adauga la fel  in compozitie de galbenus, apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta de rom, amestecandu-se cu o spatula pana se obtine o compozitie omogena.

Aceasta compozitie obtinuta se va amesteca cu albusul spuma, putin cate putin, amestecand cu miscari lente cu spatula de jos in sus.

Pregatim o tava patrata 20/20 tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei sau unt, apoi transferam compozitia in tava.

Se va coace in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30-35 minute.

Apoi se va lasa prajitura crocanta cu  nuca si ciocolata obtinuta la racit in tava, apoi se  scoate pe un blat de lucru si portiona in cuburi mici sau patratele.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto