Prajtura frantuzeasca cu stafide

Prajitura frantuzeasca cu stafide se poate servi cu o ceasca de ceai la mic dejun, sau intr-o dupa amiaza rece de iarna la gura sobei impreuna cu familia sau prietenii.

Ingrediente prajitura frantuzeasca cu stafide

200 g faina alba ( se poate pune mai mult, daca va fi necesar )

1 praf de copt

4 oua

125 g zahar tos pudra

125 g unt topit

1/4 l lapte

100 g stafide aurii ( sau inchise la culoare )

50 g rom ( ptr inmuiat stafidele )

unt 10 g ( ptr uns forma de copt )

Cum se face prajitura frantuzeasca cu stafide

Intr-un bol cu peretii inalti, se vor pune ouale intregi impreuna cu zaharul tos pudra, mixandu-se pana se va obtine o crema-spuma albicioasa si cu volum crescut.

Untul topit se va adauga peste spuma de oua, amestecandu-se cu o spatula ( se va renunta la mixer ) pana la incorporare totala, apoi se adauga laptele caldut.

Faina, cernuta si amestecata cu praful de copt, se va pune in bol in ploaie, amestecandu-se cu spatula de jos in sus ( pana se vor sparge cocoloasele de faina formate ).

Eventual, daca compozitia este prea moale, se mai poate adauga faina ( sa fie o compozitie de consistenta unui chec ).

Stafidele, se vor adauga in aluat dupa ce in prealabil au fost tinute la inmuiat in putin rom, amestecandu-se usor in aluat cu spatula.

Intr-o forma patrata 20/20 cm sau rotunda ( diam de 24 cm ), unsa cu unt si tapetata cu faina, se va transfera compozitia si va fi data in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30-35 minute ( se face testul cu scobitoarea ).

Dupa coacere, prajitura frantuzeasca cu stafide se va lasa la racit in forma, apoi este scoasa pe un platou si decorata cu ciocolata si frisca, sau lasata ca atare si pudrata cu zahar pudra.

POFTA BUNA !!

Sursa foto