Pui chinezesc

Pentru ca, peste tot in mass media se vorbeste despre numeroasele boli dobandite din cauza mancarurilor grase si de fastfood, incercam pe aceasta cale, sa gasim si sa facem retete de mancaruri mai mult dietetice, dar si pentru cei care sunt la diete drastice din cauza obezitatii inaintate.

Deoarece acum gasim in orice perioada din an legume, fructe proaspete, atat in piete cat si in supermarket, vom face o reteta de pui cu legume fierte, care este indicata dupa anumite studii si indicatii de la medici, atat pentru persoanele obeze, cu boli hepatobiliare si cele cu afectiuni gastrice ( renuntand la ceapa ).,

Ingrediente pui chinezesc cu legume fierte

1 piept de pui dezosat ( cca 450 g )

2 dovlecei de marime mijlocie

2 morcovi potriviti

1 conopida mica ( sa fie alba fara pete negre )

2 ceape potrivite

2 ardei grasi ( sau gogosari )

400 ml suc de rosii

2-3 rosii coapte potivit de mari ( pentru ornat suprafata legumelor din vasul de la cuptor )

1/2 legatura patrunjel verde proaspat

3 linguri ulei masline

un cub de unt ( tapetat vasul ptr cuptor )

2 linguri pesmet ( tapetat vasul de la cuptor )

sare, condimente aromatice naturale ( optional si la alegere )

Cum se face pui chinezesc cu legume fierte

Pentru inceput, pregatim legumele:, le curatam si spalam ( ceapa, morcovul,ardeii, conopida desfacuta buchetele ).

Deoarece este o reteta mai mult dietetica, legumele ( dovleceii, morcovii taiati rondele de 1 cm, conopida buchetele ) le vom fierbe intr-o oala cu apa fierbinte cu sare si 1 lingura de ulei de masline pentru a intensifica gustul mai bun, timp de 10 minute ( nu prea mult, ci sa ramana putin crocante ).

Intre timp spalam pieptul de pui, apoi il taiem feliute.

Ceapa o taiem julien, ardeii curatati de cotoare si seminte ii taiem in feliute subtiri, apoi ii dam intr-o unda de ulei intr-o tigaie de teflon, atat cat se va inmuia ceapa putin ( sa fie trenslucida ).

Dupa ce legumele au fiert, le scoatem la scurs si racit, intr-o stecuratoare, pregatind un vas Jena uns cu putin unt si tapetat cu pesmet, adugand un strat de legume fierte, presarand apoi cu o lingura, din ceapa si ardeii sotati, patrunjelul tocat fin, asezand feliile de pui una langa alta, presarand pe suprafata lor sare, condimente aromatice, apoi continuand cu restul de legume fierte si o cana din supa de legume fierte.

Introducem vasul Jena in cuptorul preincalzit la 190 grade, iar dupa cca 20-25 minute scoatem tava si adaugam sucul de rosii pe toata suprafata legumelor si felii din rosiile coapte, introducand vasul in cuptor pentru inca 30 minute ( sa fie bine patrunsa carnea de pui ).

Mancare de pui cu legume fierte, cand va fi gata se poate orna cu patrunjel proaspat tocat, se poate servi calda sau foarte buna poate fi si rece.

Pentru persoanele care nu tin in totalitate regim, pot consuma acest fel de mancare cu cate 1-2 linguri de smantana sau cu un iaurt simplu cu mai multe grasimi.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto