Pui cu bame

Pui cu bame

Bamele, sunt legume cu o valoare nutritiva foarte importanta pentru organism, bogate in betacaroten, magneziu, vitamina C etc..

Bine cunoscute si in bucataria romaneasca, dar gatite foarte rar, bamele pot sa-si dovedeasca locul, daca vor fi  in prealabil, pentru a se elimina acel lipici pe care-l contin.

Vom face pui cu bame, o mancare simpla, usoara, cu un gust deosebit dulce-acrisor.

Ingrediente pui cu bame

1 piept de pui ( sau  carne de porc)

500 g bame proaspete ( sau conservate in suc de rosii la borcan )

2 cepe potrivite

10 rosii cherry (sau: 2 linguri pasta de tomate, 500 ml suc de rosii )

1 litru bors de putina ( ptr a se opari bamele si a disparea acel lipici pe care-l contin ) sau adaugat in apa clocotita 2-3 linguri otet

50 ml ulei vegetal

1 foaie dafin

sare, piper