Bamele, sunt legume cu o valoare nutritiva foarte importanta pentru organism, bogate in betacaroten, magneziu, vitamina C etc..
Bine cunoscute si in bucataria romaneasca, dar gatite foarte rar, bamele pot sa-si dovedeasca locul, daca vor fi in prealabil, pentru a se elimina acel lipici pe care-l contin.
Vom face pui cu bame, o mancare simpla, usoara, cu un gust deosebit dulce-acrisor.
Ingrediente pui cu bame
1 piept de pui ( sau carne de porc)
500 g bame proaspete ( sau conservate in suc de rosii la borcan )
2 cepe potrivite
10 rosii cherry (sau: 2 linguri pasta de tomate, 500 ml suc de rosii )
1 litru bors de putina ( ptr a se opari bamele si a disparea acel lipici pe care-l contin ) sau adaugat in apa clocotita 2-3 linguri otet
50 ml ulei vegetal
1 foaie dafin
sare, piper
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)