Puiul cu bere la cuptor este o mancare usor de pregatit, perfecta pentru un pranz sau o cina de weekend, sau pentru oaspetii care s-au invitat in ultimul moment.
Ingrediente pui cu bere la cuptor
1 pui intreg sau 5-6 pulpe potrivite
3 cartofi
1 ardei gras (rosu; galbe;verde)
5-6 rosii cherry
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita oregano uscat
500 ml bere blonda
1 ceasca apa
50 ml ulei
sare, piper
Cum se face pui cu bere la cuptor
Puiul (sau pulpele), se va curata de tuleie, spala apoi condimentat cu un amestec de condimente pregatite intr-un bol: sarea, piperul, boia de ardei si rozmarin.
Intr-un vas termorezistent dreptunghiular sau in tava mare de aragaz, se va pune uleiul vegetal, puiul (sau pulpele) condimentate, iar alaturi legumele (condimentate cu acelesi condimente ca si la pui) curatate si taiate dupa imaginatie (cuburi sau felii mari (cartofii), feliute groase (ardeiul gras), iar rosiile cherry intregi).
Berea si apa, se vor turna cu grija pe marginile vasului, acesta urmand a fi acoperit cu o folie de aluminiu si dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 60 minute (se va gati sub abur, astfel carnea se va fragezi si-si va lua din arome).
Aproape de final, folia de aluminiu, se va indeparta pentru a lasa sa-si prinda carnea de pui acel aspect crocant de prajit (rumen).
Puiul cu bere la cuptor, se va servi pe un platou la masa festiva sau in familie, alaturi de o salata verde de sezon.
POFTA BUNA !!!