Ingrediente:
o salata iceberg
150 gr piept dezosat (fara pielita)
150 gr pulpe dezosate (fara pielita)
150 gr ciuperci taiate felii
2-3 catei de usturoi in coaja
150 gr smantana (pentru gatit)
50 gr branza Cheddar rasa sau parmezan
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
un cubulet de unt
sare, piper negru, dupa gust
Pentru marinat:
150 ml bere blonda
100 ml lapte
1 lingura zeama de lamaie
1 lingura otet de vin alb
1 lingura ulei de masline extra virgin
2 catei ustoroi tocati marunt
1 lingurita sare
½ lingurita pier negru
Mod de preparare:
Pentru marinata:
Puiul se taie in bucati mai mici si se pune intr-un vas impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se amesteca usor si se lasa la marinat timp de o ora si jumatate. Dupa ce a fost marinat, puiul se scoate si se scurge de zeama.
Se incinge o tigaie cu un cubulet de unt si doua linguri de ulei de masline extravirgin.
Se pun la calit ciupercile si doi catei de usturoi in coaja, striviti usor cu lama cutitului. Se calesc pentru cateva minute minute la foc mic, pana se inmoaie usor.
Se adauga bucatile de pui si se lasa la foc mediu pentru 5-6 minute, pana puiul se rumeneste usor si este patruns.
Se adauga smantana, zeama de lamaie, branza cheddar (sau parmezanul) si doua-trei linguri din zeama de la marinata.
Se amesteca usor si se mai lasa la foc mic timp de 4-5 minute.
Salata iceberg se desface si se spala.
Atunci cand dorim sa servim puiul cu ciuperci si sos de smantana il vom amesteca cu salata iceberg, stropita cu putina zeama de lamaie si ulei de masline. Dupa gust se mai poate adauga porumb fiert si o putem orna cu lamaie.