Pui cu fasole verde

Fasole verde fideluta putem manca tot timpul anului, nu numai cand este sezonul, intrucat este foarte usor sa o gasesti congelata. Se face foarte rapid si este tot buna la gust.

Ingrediente pui cu fasole verde

3-4 pulpe pui de marime potrivite

1 kg fasole fideluta verde (congelata)

2 cepe potrivite

1 ardei kapia

3-4 catei usturoi

3 linguri paste tomate

100 g smantana  ( ptr servit )

200 ml supa pui ( sau apa calda )

50 ml ulei vegetal ( sotat ceapa si fasolea verde )

1/2 legatura patrunjel

sare, piper

Cum se face pui cu fasole verde

Pulpele de pui se vor curata de eventualele tuleie, apoi se vor taia in jumatati ( daca sunt pulpele mari ) si spala.

Intr-o oala ( cca 1.5 l apa ) cu apa rece si un praf de sare se pun pulpele la fiert pentru un clocot-doua cca 15 minute.

Ceapa curatata si taiata marunt, ardeiul kapia taiat in fasii subtiri, se vor pune la sotat intr-o cratita cu ulei incins, amestecandu-se cu o spatula in mod continuu ( pana se vor inmuia- nu praji ) cca 10 minute.

Peste legumele sotate, se va adauga fasolea verde fideluta ( congelata ) impreuna cu supa de legume ( sau apa calduta ), acoperind cratita cu un capac si lasat sa fiarba inabusit cca 15 minute.

Pulpele de pui fierte pe jumatate se vor pune in cratita, continuandu-se fierberea lor impreuna cu legumele sotate, usturoiul taiat feliute subtiri ( pentru a-si lua aromele ) inca 20 minute.

Spre final se va pune pasta de rosii dizolvata intr-un bol cu putina apa calduta, apoi  asezonata mancarea dupa gust cu sare, piper si patrunjelul proaspat tocat.

Puiul cu fasole verde se va servi pe farfurii albe intinse, decorat pentru aspect si gust cu 1-2 linguri de smantana si cu cateva fire de patrunjel tocat fin, alaturi de paine proaspata din cuptor sau ca atare.

POFTA BUNA !!

Sursa foto