Pui cu glazura de miere si cartofi la cuptor

pulpe de pui cu miere si cartofi la cuptor

Cum se face pui cu  glazura de miere si cartofi la cuptor

Pulpele de pui spalate si curatate de eventuale tuleie se vor pune intr-un castron peste care se va adauga: mierea de albine topita, sosul de soia, patrunjelul/mararul tocat marunt, usturoiul pisat, faina alba, sare si piper, amestecandu-se totul cu mainile, apoi acoperit vasul cu o folie alimentara si lasata carnea la macerat cca 30 minute.

Intre timp, cartofii se vor curata de coaja, taiati in bucati mari, pusi intr-o forma de ceramica, stropiti cu ulei de masline, presarati cu sare si piper, apoi amestecati putin cu o spatula ( pentru a se combina aromele ).

Dupa ce pulpele de pui s-au marinat, se vor pune la prajit intr-o tigaie de teflon pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte ( cat vor deveni aurii ), apoi se vor aseza in forma de ceramica peste cartofi, adaugandu-se marinata  ( zeama ) ramasa impreuna cu apa/ supa de pui/legume.

Forma se va introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 minute ( cat se vor gati cartofii si carnea de pui sa fie patrunsa ( din cand in cand pulpele se vor intoarce si stropi cu sosul format.)

Pui cu glazura de cartofi se va servi cu o salata verde sau o combinatie de salata de legume de sezon.

POFTA BUNA !!