Cum se face pui cu glazura de miere si cartofi la cuptor
Pulpele de pui spalate si curatate de eventuale tuleie se vor pune intr-un castron peste care se va adauga: mierea de albine topita, sosul de soia, patrunjelul/mararul tocat marunt, usturoiul pisat, faina alba, sare si piper, amestecandu-se totul cu mainile, apoi acoperit vasul cu o folie alimentara si lasata carnea la macerat cca 30 minute.
Intre timp, cartofii se vor curata de coaja, taiati in bucati mari, pusi intr-o forma de ceramica, stropiti cu ulei de masline, presarati cu sare si piper, apoi amestecati putin cu o spatula ( pentru a se combina aromele ).
Dupa ce pulpele de pui s-au marinat, se vor pune la prajit intr-o tigaie de teflon pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte ( cat vor deveni aurii ), apoi se vor aseza in forma de ceramica peste cartofi, adaugandu-se marinata ( zeama ) ramasa impreuna cu apa/ supa de pui/legume.
Forma se va introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 35-40 minute ( cat se vor gati cartofii si carnea de pui sa fie patrunsa ( din cand in cand pulpele se vor intoarce si stropi cu sosul format.)
Pui cu glazura de cartofi se va servi cu o salata verde sau o combinatie de salata de legume de sezon.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)