Pui cu legume la wok

Sa gatesti la wok este extrem de rapid. Poti face un fel de mancare in 5 minute. Doar ca iti trebuie o tigaie wok si un foc puternic. Dupa ce ai gatit astfel te vei reintoarce iar si iar, nu numai pentru ca este rapid, ci si pentru ca mancarea isi pastreaza mai bine ingredientele sanatoase si este crocanta intr-un mod placut.

Ingrediente pentru pui cu legume la wok

2 bucati piept de pui,
1 ardei verde,
2 morcovi,
1/2 varza chinezeasca(facultativ),
2 catei usturoi,
1 ceapa mica,
1 lingura pasta ardei,
3 linguri sos soia,
2 linguri ulei,

Cum se face puiul cu legume la wok

Pieptul de pui se taie fasii si se pune la prajit, in ulei intr-un vas de tip wok. Cand puiul s-a rumenit se adauga usturoiul taiat marunt, 2 linguri sos de soia, pasta de ardei si 50 ml apa. Se amesteca 1 minut, la foc iute. Se pune deoparte.

In wok se adauga 2 linguri ulei si se adauga legumele taiate in orice forma, se adauga 1/2 pahar apa, 1 lingura zahar sau miere. Se lasa la calit 5-10 minute, la foc iute amestecand din cand in cand. Legumele nu trebuie sa fie prea moi. La sfarsit se adauga 2 linguri de soia.

Se adauga puiul cu sosul lui, se amesteca toate si se mai lasa 1 minut. Se serveste cu orez.

Video

Daca vrei sa adaugi si deliciosii taitei la reteta atunci urmareste video de mai jos. Este de mare ajutor si daca nu ai mai folosit tigaie wok pana acum.

Tigaie wok din fonta cu manere detasabile

Tigaie wok din fonta cu manere detasabile

Daca nu ai tigaie wok iti recomandam una din fonta cu manere detasabile. Partea buna cu aceste tigai este ca se pot introduce si la cuptor, ca sa nu mai vorbim de durabilitatea lor.

Sursa foto