Este o reteta asiatica de inspiratie exotica, recunoscuta pentru rafinamentul si fantezia de culori si gust.
La retetele asiatice se folosesc ingrediente aromatice, cu efecte terapeutice importante pentru organism si reducerea grasimii.
Bucataria asiatica s-a raspandit aproape in toata Europa, pretinde un timp redus de gatire a retetelor, datorita modului de preparare la foc iute care imbina rapid buchetul de arome.
Ingrediente pui cu mango si curry
600 g piept de pui dezosat
1 mango copt bine ( testul se face prin apasarea fructului cu degetul… daca este moale atunci este copt bine )
1 morcov mic
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
2 cm radacina ghimbir
1/2 ardei iute rosu
2 lingurite praf curry
1 lingura zahar ( ptr a diminua din iuteala )
3 linguri ulei masline
4 linguri sos soia
Cum vom face pui cu mango si curry
Pregatim mai intai pieptul de pui pe care-l vom spala si taia cubulete sau fasii ( la apreciere ), apoi ne ocupam si de restul legumelor.
Fructul de mango il vom spala bine, curata de coaja, apoi taiat felii si cuburi potrivite pentru a fi usor de consumat.
Morcovul, ardeiul gras si radacina de ghimbir le taiem bastonase subtiri, cu cutitul sau cu aparat special de legume.
Vom pune la incins uleiul intr-o tigaie inalta ( de preferat ar fi un Wok ), adaugam bucatile de piept de pui amestecand energic ( totul se va face la foc iute ), apoi legumele, sosul de soia, ardeiul iute tocat fin, praful de curry si zaharul.
Se va amesteca totul pentru a se combina aromele.
Aceasta reteta de pui cu mango si sos de curry va fi gata in cca 20 minute, apoi se poate servi cu o garnitura de orez basmati sau cu o salata de de rucola.
POFTA BUNA !!