Pulpe de pui cu masline si lamai la cuptor

Pui cu lamaie si masline

Daca vrem sa dam un gust mediteranean puiului la cuptor avem la indemana 2 ingrediente usor de gasit: maslinele si lamaile. Astfel, fara a munci prea mult in plus, putem varia friptura pe care o cunoastem atat de bine.

Ingrediente pulpe de pui cu masline si lamai la cuptor

4-5 pulpe de pui potrivite ca marime

200 g masline verzi fara samburi ( sau negre )

2 lamai

200 ml vin alb sec

50 ml ulei vegetal ( floarea soarelui )

condimente naturale ( oregano, busuioc, foaie de dafin, etc.. )

sare, piper

Cum se fac pulpe de pui cu masline si lamai la cuptor

Pulpele de pui se vor curata de eventualele tuleie, apoi vor fi spalate cu apa calda si uscate cu un prosop absorbant de bucatarie ( sau lasate la scurs intr-o strecuratoare ).

In tava de la aragaz, unsa cu ulei, se vor pune pulpele de pui, care au fost asezonate  in prealabil cu sare ( se poate renunta la sare, deoarece maslinele pot fi sarate), piper si condimente naturale uscate ( la alegere ).

Maslinele verzi fara samburi si lamaile taiate in felii subtiri se vor pune printre pulpele de pui.

Optional, pentru persoanele care doresc legume mai multe la tava,  pot adauga, la alegere si dupa gust.

Vinul alb sec,  se va turna in tava peste pulpele de pui, apoi tava este acoperita cu o folie de aluminiu ( pentru a se gati inabusit ).

Se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 35-40 minute.

Aproape de sfarsit ( cu 15 minute ), folia de aluminiu se va indeparta, pentru a  lasa pulpele de pui sa capete acea culoare de rumen.

Pulpele de pui cu masline la cuptor si lamaie se pot servi ca atare sau cu o garnitura de piure de cartofi, sparanghel sotat etc..

POFTA BUNA !!!

Sursa foto