Ingrediente pui cu masline si lamaie
1 pui ( pieptul, copanele, aripi )
100 ml vin alb sec
2 lamai ( zeama si felii )
100 g masline verzi
100 ml ulei masline
4 catei usturoi
1 lingura de bulion
1 lingurita seminte coriandru
frunze de patrunjel tocat ( ptr decor )
sare, piper macinat
Cum se face pui cu masline si lamaie
Intr-un bol se va adauga: zeama de la o lamaie, usturoiul taiat feliute subtiri, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper macinat dupa gust, apoi puiul portionat in bucati potrivite ( la alegere ), amestecandu-se totul bine si lasat la marinat 1 ora, la frigider.
Dupa marinare, bucatile de pui se vor pune la prajit intr-o tigaie de teflon cu uleiul de masline incalzit, intorcandu-se pe toate fetele, adaugandu-se pentru gust marinata ( in care a stat puiul ) vinul sec alb, lingura de pasta de tomate, semintele de coriandru, acoperita tigaia cu un capac si lasat sa fiarba la foc domol, cca 30 minute ( amestecand din cand in cand cu o spatula ).
Aproape de sfarsit, cu cca 10 minute se vor adauga feliile de la cealalta lamaie si maslinele verzi ( pentru a aroma mancarea ).
Puiul cu masline si lamaie se va servi cald si decorat cu frunze de patrunjel tocat, pentru aspect apetisant.
POFTA BUNA !!
Cât de mult îți place?
2 People au dat o notă
Rating mediu
(4.5 / 5)