Pui cu masline si lamaie

pui cu masline verzi si lamaie

Ingrediente pui cu masline si lamaie

1 pui ( pieptul, copanele, aripi )
100 ml vin alb sec
2 lamai ( zeama si felii )
100 g masline verzi
100 ml ulei masline
4 catei usturoi
1 lingura de bulion
1 lingurita seminte coriandru
frunze de patrunjel tocat ( ptr decor )
sare, piper macinat

Cum se face pui cu masline si lamaie

Intr-un bol se va adauga:  zeama de la o lamaie, usturoiul taiat feliute subtiri, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper macinat dupa gust, apoi   puiul portionat in bucati potrivite  ( la alegere ), amestecandu-se totul bine si lasat la marinat 1 ora, la frigider.

Dupa marinare, bucatile de pui se vor pune  la prajit intr-o tigaie de teflon cu uleiul de masline  incalzit, intorcandu-se pe toate fetele, adaugandu-se pentru gust  marinata ( in care a stat puiul ) vinul sec alb, lingura de pasta de tomate, semintele de coriandru, acoperita tigaia cu un capac si lasat sa fiarba la foc domol, cca 30 minute ( amestecand din cand in cand cu o spatula ).

Aproape de sfarsit, cu cca 10 minute se vor adauga feliile de la cealalta lamaie si maslinele verzi ( pentru a aroma mancarea ).

Puiul cu masline si lamaie se va servi  cald si decorat cu frunze de patrunjel tocat, pentru aspect apetisant.

POFTA BUNA !!