Pentru grija familiei de a manca pe cat posibil sanatos, cautam mereu retete pentru a gati cat mai dietetic, fara prajeli.
Nu ne ramane decat sa “pierdem” doar putin timp la un supermarket pentru a cumpara din produsele si ingredientele de care avem nevoie si care au fost puse pe lista cu o zi anterioara.
Vom face o mancarica din mazare cu carne de pui, mai mult dietetica, perfecta chiar si pentru persoane cu probleme gastrice.
Aceasta reteta, poate fi folosita in zilele de post, renuntandu-se la carnea de pui.
Ingrediente pui cu mazare
4 buc pulpe pui potrivite
500 g mazare congelata ( sau la borcan de 720 g )
2 cepe potrivite
50 ml ulei vegetal ( sau 4 linguri )
2 linguri paste tomate
cateva fire de marar
sare, piper
Cum se face pui cu mazare
Pulpele de pui se vor curata de eventualele tuleie, apoi spala cu apa calduta ( daca sunt mari, pulpele se vor da in doua jumatati, daca sunt mici se vor lasa ca atare ).
Ceapa se va curata de coaja si taia julien ( va arata mai bine in mancare ).
Intr-o cratita cu diam.de 24 cm si cu pereti inalti, se va pune uleiul la incalzit, apoi pulpele, avand grija sa le intoarcem pe ambele parti ( nu lasate la prajit, ci doar cat isi vor schimba culoare, deoarece dorim o mancare dietetica mai mult fiarta decat prajita ) cca 5-10 minute.
Ceapa pregatita in prealabil, se va pune peste pulpele de pui, pentru a se inmuia putin, dupa care se va pune o cescuta de apa calda si acoperita cratita cu un capac, lasata sa fiarba la foc domol ( din cand in cand verificat si adaugata mereu apa, pana se va forma un sos, iar carnea si ceapa sa fie suficient de gatite), pentru cca 20 minute.
Mazarea congelata si prefiarta se va adauga in sosul format, lasand sa mai fiarba impreuna pentru inca 20 minute ( daca sosul va fi prea scazut, atunci se mai poate adauga apa calduta ).
Aproape de final se va adauga pasta de tomate desfacuta intr-un bol cu putina apa.
Pentru gust si aroma, se va adauga usturoiul taiat feliute, mararul tocat fin, sare si piper dupa gust.
Pulpele de pui cu mazare, se vor servi calde cu paine proaspata sau prajita, alaturi de o salata verde sau de spanac proaspat cu un dressing dulce-acrisor.
POFTA BUNA !!