Pui cu portocale si ghimbir

pui cu portocale si ghimbir

Mod de preparare pui cu portocale si ghimbir

Adaugați carnea de pui intr-un vas. Punem  cele 4 lingurite  amidon de porumb peste pui si incercati sa il puneti uniform, astfel incat sa acoperiti tot puiul.

Într-un castron mic, vom pune supa de pui, sucul de portocale, coaja/gemul de portocale, usturoiul ghimbirul, mierea si sosul de soia. Amestecam totul bine si punem acest sos peste pui.
Punem peste vasul in care este puiul si sosul o folie de plastic si il lasam la frigider  timp de 2 ore. Dupa 2 ore, puiul tau  va deveni mai aromat si sosul s-a ingrosat.

Punem si celelalte doua linguri de amidon de porumb in 2 linguri de apa, amestecam pentru a se dizolva si adaugam peste pui. Punem tot puiul cu sosoul intr-o cratita sau tigaie inalta si gatim la foc mediu timp de cca 30 de minute. Puiul va deveni auriu si sosul va deveni mai gros.

Puteti sa serviti alaturi de un  orez si legume facute la abur. Decorati cu felii de portocale, ceapa verde sau salata si serviti.

Pofta buna!