Pui cu rosii la cuptor

Orice “suferinta” am avea, nu suntem chiar pedepsiti daca tinem un regim, deoarece retete sunt numeroase, bucurandu-ne de mese placute.. fie cu carne sau fara, usor de preparat si cu costuri minime.

De aceea vom face o mancare mai mult dietetica, in care vom folosi carnea de pui, deoarece se gateste foarte repede, mai ales cand timpul este limitat si trebuie sa pregatim cina pentru familie.

Ingrediente pui cu rosii

10 buc copanele de pui

1 kg rosii coapte

5 catei usturoi

50 ml ulei

1-2 foi de dafin

condimente naturale: cimbru, sare, piper, boia de ardei dulce

100g smantana ( optional )

1/2 legatura patrunjel ( ptr decor )

Cum se face pui cu rosii

Curatam si spalam ciocanelele de pui, apoi le condimentam cu sare si piper si le punem la cuptor intr-un vas Jena dreptunghiular cu ulei si paharul de vin  la 180 grade pentru 45-50 minute, pentru a fierbe inabusit ( fiind o mancare dietetica ).

Intre timp curatam rosiile de pielita ( dupa ce s-au oparit cca 5 minute in apa clocotita ), le dam pe razatoarea mare si impreuna cu usturoiul pisat, le adaugam in tava cu friptura de pui atunci cand aceasta a inceput sa prinda culoare de rumenit.

Daca sanatatea nu ne permite sa mancam usturoi, atunci se poate renunta la acesta.

Potrivim gustul de sare, piper, adaugam foile de dafin, cimbrul ( sau alte condimente naturale la alegere si dupa gust ) si mai lasam la cuptor cca 15 minute.

Cand friptura de pui cu rosii este gata, presaram patrunjelul verde proaspat tocat.

Aceasta mancare de pui cu rosii se poate servi cu o garnitura de orez, piure de cartofi, alaturi de o salata verde cu rosii si castraveti.

Optional, pese friptura de pui se pot ” arunca” si cate 1-2 linguri de smantana.

POFTA BUNA !!

Sursa foto