Pui cu sos de marar

Cand ne gandim ce mancare sa mai facem, nu trebuie decat sa mergem in piata si ideea ne vine imediat, numai cat vedem acele verdeturi pe taraba producatorilor.

Vom cumpara un piept de pui pe care-l vom combina cu legume si verdeata proaspata, in cazul acesta avem indrazneala sa o combinam cu mararul verde, .. obtinandu-se o mancare extrem de gustoasa si aromata.

Pentru persoanele care nu suporta mararul, se poate folosi patrunjelul.

Ingrediente pui cu sos de marar

1 piept de pui ( 650g )

1 ceapa mare

1 ardei gras

2 legaturi marar proaspat ( sau patrunjel )

200 ml supa de pui ( sau apa )

100 ml pasta tomate

3 linguri ulei vegetal

2 linguri de smantana de gatit (optional )

sare, piper

Cum se face pui cu sos de marar

Pieptul de pui se va spala, curata de piele, apoi taia in cuburi mici si va fi pus la calit intr-o cratita cu ulei ( atat cat isi va schimba culoarea ). Este scos intr-un bol, urmand a fi adaugata in cratita ceapa taiata solzisori si ardeiul gras taiat fasii.

Se vor lasa la inmuiat cca 10-15 minute, dupa care se vor adauga bucatile de pui si zeama de supa ( sau apa ), lasand sa dea in doua-trei clocote, urmand a fi adaugata si pasta de tomate.

Sosul format se va asezona cu sare, piper dupa gust si cu mararul proaspat taiat.

Aceasta mancare se va servi fierbinte cu mamaliguta calda, cu 1-2 linguri de smantana deasupra, insotita de o salata de legume ( morcov ras, varza rosie, rosii, castraveti etc.. )

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto