Pui cu sos de miere si soia

Ne place oricum friptura de pui. Dar cred ca o vom indragi si mai tare daca vom incerca aceasta reteta asiatica in care carnea de pui are in acelasi timp un gust dulce si picant.

Ingrediente pui cu sos de miere si soia

1 pui ( pulpe, aripi, piept )

4 linguri miere albine ( ptr sos )

1 lingura ulei masline ( ptr sos )

2 linguri sos soia ( ptr sos )

1/2 lamaie ( zeama )(ptr sos )

2 linguri sos de ardei iute asiatic ( sau boia de ardei iute )( ptr sos )

1 pahar vin alb sec

 

Cum se face pui cu sos de miere si soia

Puiul se portioneaza  ( pulpele se dau in doua jumatati, aripile se vor lasa intregi iar pieptul taiat in portii potrivite ).

Intr-un bol se va face un sos din: miere de albine, zeama de lamaie, sosul de soia, sosul de ardei iute asiatic si uleiul de masline.

Bucatile de pui portionate se vor pune in bolul cu sosul omogenizat pentru cca 10-15 minute.

Intr-un vas Jena rotund (diam cca 24 cm ) uns cu 1-2 linguri de ulei,  se vor pune bucatile de pui impreuna cu paharul de vin si dat vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 50-60 minute.

Din cand in cand se vor stropi bucatile de pui cu sosul din vas ( eventual se mai poate adauga putina apa calda sau vin alb, pana ce puiul va fi gatit ).

Puiul cu sos de miere si soia se va servi la alegere cu: orez fiert,piure de cartofi sau cu legume sotate.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto