Cum se face puiul cu sos de smantana la minut
Pieptul de pui dezosat se va spala, usca cu un prosop absorbant, apoi taiat in bucati potrivite ( cat pentru o imbucatura ), puse intr-un vas, stropite cu ulei vegetal si condimentate de ierburi aromatice.
Acest gen de preparat se gateste la foc iute intr-un WOK ( in lipsa se poate gati intr-o tigaie aderenta/teflon) in care s-a pus uleiul la incins, cele 2 seminte de cardamon pentru aroma deosebita ( optional ), apoi bucatile de piept de pui, amestecandu-se continuu in mod energic cu o paleta.
Cand pieptul de pui s-a rumenit se va adauga smantana de gatit, asezonat totul cu sare, piper si zeama de lamaie, lasandu-se sa dea totul intr-un clocot-doua ( pana se va ingrosa sosul ).
Puiul cu sos de smantana se va servi alaturi de o garnitura de orez fiert sau alaturi de o mamaliguta.
POFTA BUNA !!