Pui cu sos de smantana la minut

pui cu sos de smantana cu mamaliga

Cum se face puiul cu sos de smantana la minut

Pieptul de pui dezosat se va spala, usca cu un prosop absorbant, apoi taiat in bucati potrivite ( cat pentru o imbucatura ), puse intr-un vas, stropite cu ulei vegetal si condimentate de ierburi aromatice.

Acest gen de preparat se gateste la foc iute intr-un WOK ( in lipsa se poate gati intr-o tigaie aderenta/teflon) in care s-a pus uleiul la incins, cele 2 seminte de cardamon pentru aroma deosebita ( optional ), apoi bucatile de piept de pui, amestecandu-se continuu in mod energic cu o paleta.

Cand pieptul de pui s-a rumenit se va adauga smantana de gatit, asezonat totul cu sare, piper si zeama de lamaie, lasandu-se sa dea totul intr-un clocot-doua ( pana se va ingrosa sosul ).

Puiul cu sos de smantana se va servi alaturi de o garnitura de orez fiert sau alaturi de o mamaliguta.

POFTA BUNA !!