Pui cu sos de soia

Pieptul de pui cu sos de soia se face foarte rapid si este apreciat pentru gustul sau mai neobisnuit. Il poti alege atunci cand vrei ceva foarte rapid pentru cina. Sau cand nu ai timp de gatit in weekend.

Ingrediente pui cu sos de soia

1 piept de pui

1 lingura unt +2 linguri ulei

1-2 catei usturoi

cateva fire de arpagic sau ceapa verde

2 linguri sos soia

2-3 linguri smanana de gatit

piper

Cum se face pui cu sos de soia

Pieptul de pui se taie in lamele subtiri de 2-3 cm lungime.

Untul, impreuna cu uleiul vegetal, se va pune la incalzit intr-o tigaie, adaugandu-se usturoiul taiat feliute si ceapa verde taiata in bucati mari ( pentru a aroma untul ), calindu-se cca 10 secunde, apoi sunt eliminate din tigaie.

In untul  aromat se vor adauga bucatile de piept de pui, lasandu-le sa se rumeneasca pe toate partile ( cca 10 minute ), dupa care se va adauga sosul de soia si smantana de gatit.

Se mai lasa pe foc pentru cca 2-3 minute, dupa care se va da tigaia la o parte.

Pieptul de pui cu sos de soia se va servi pe un platou cu patrunjel proaspat tocat si o garnitura de orez cu legume.

POFTA BUNA !!

Sursa foto