Pui cu sos de vin si ardei

Pui cu sos de vin si capere

Cum se face pui cu sos de vin si ardei

Pieptul de pui dezosat se va taia fasii si se va pune la rumenit pe toate partile intr-o cratita aderenta cu uleiul incins, dupa care se va scoate deoparte intr-un vas.

In uleiul ramas, se va cali cca 5 minute ceapa curatata si taiata julien, usturoiul taiat feliute subtiri, amestecandu-se continuu pana se vor inmuia.

Dupa ce s-au inmuiat ( ceapa si usturoiul ) se vor adauga ardeii grasi taiati fideluta, lasati la calit cca 5 minute, urmand  fasiile de piept de pui, pulpa de rosii, vinul, sarea, piperul si ierburile uscate aromate.

Totul se va lasa la foc domol, acoperita cratita cu un capac, cca 30-35 minute, pana va scadea sosul.

Puiul cu sos de vin si ardei, se va servi cald cu mamaliguta/paine proaspata de cuptor, decorat cu patrunjel proaspat tocat, alaturi de o salata de varza proaspata.

POFTA BUNA !!!