Este un aperitiv care nu lipseste de pe mesele festive in ultima vreme, fiind apreciat de invitati ca o gustare inainte de a incepe petrecerea.
Se folosesc ingrediente usor de gasit, se prepara intr-un timp scurt si este apreciat inclusiv de cei mici.
Fiind de tip fast food se poate pregati mult mai sanatos in bucatariile de acasa.
Ingrediente pui cu susan
500 g piept de pui
1oo g pesmet
100 g faina alba
3 oua ( 2 oua intregi+1 galbenus pentru a fi compozitia mai compacta )
50 g susan
sare, piper
Cum vom face pui cu susan
Vom spala pieptul de pui si usca cu un prosop absorbant, apoi il vom taia fasii si pune intr-un castron.
Le condimentam cu sare si piper.
Ouale le vom bate separat intr-un bol cu ajutorul unui tel de bucatarie.
In boluri separate punem faina si pesmetul amestecat cu susan.
Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins, apoi dam mai intai bucatile de pui prin: faina, ou si pesmet cu susan.
Pregatim astfel toate bucatile de pui intr-un platou urmand a fi prajite.
Se vor lasa la prajit cate 3-4 minute pe o parte si intoarse inca 3-4 minute pana devin aurii la culoare.
Apoi fiecare se scot pe hartie absorbanta pentru a se absoarbe surplusul de ulei si lasa la racit.
Se vor servi la masa pe un platou decorat cu salata verde si de jur imprejur cu felii subtiri de lamaie.
Trucuri si idei
Aceasta reteta de pui cu susan se pote pregat si in cuptorul de la aragaz pe o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se poate servi alaturi de un sos de iaurt cu usturoi, sos iute etc..
POFTA BUNA !!!!