Multi dintre noi gasesc puiul a fi o carne mult prea fada. Asa ca o prefera impreuna cu un sos. Acest sos este facut din vin rosu si are o anumita dulceata data de morcovi si ceapa. Nu se face rapid, trebuie sa fiarba cam o ora, insa acesta este pretul platit pentru un gust deosebit.
Ingrediente pui cu vin rosu si morcovi
6 pulpe pui
3 cepe potrivite ( va conferi dulceata mancarii )
2 morcovi potriviti
4-5 catei usturoi
500 ml vin rosu
verdeata ( patrunjel proaspat )
sare, piper
Cum se face pui cu vin rosu si morcovi
Pulpele de pui se vor curata, spala apoi se vor pune la prajit intr-o tigaie de teflon cu ulei incins, avand grija sa fie intoarse pe ambele parti ( pana isi vor face o culoare aurie ).
Ceapa se va curata si taia solzisori si este adaugata peste pulpe.
La fel se va proceda si cu morcovii, care se vor taia in rondele subtiri, iar usturoiul va fi feliat.
Vinul rosu se va adauga dupa ce legumele s-au calit impreuna cu carnea cca 5-10 minute, apoi tigaia se va acoperi cu un capac si lasa sa fiarba totul inabusit la foc domol pentru cca 40-50 minute.
Din cand in cand se va ridica capul pentru a se verifica daca sosul nu a scazut prea tare.
In cazul in care sosul a scazut, se mai poate completa cu putina apa calduta.
La sfarsit se va adauga si verdeata ( patrunjelul proaspat ) tocata marunt.
Puiul cu vin rosu si morcovi se va servi cu o garnitura la alegere: orez fiert, piure de cartofi, spaghete etc..
POFTA BUNA !!