Este o mancare tip thailandeza, preferata de foarte multi pentru felul inedit in care se prepara.
Poate fi considerata o mancare ca fel principal, de aceea se poate face si acasa, ingredientele fiind la indemana, usor de procurat.
Ingrediente pui in maniera thai
2 buc piept de pui
1 ceapa
1/2 ardei gras rosu
2 catei usturoi
3-4 cm ghimbir proaspat
2 linguri ulei de masline
1/2 lamaie ( zeama )
1 lingurita curry
sare, piper
Cum se face pui in maniera thai
Se vor pregati ingredintele, fiecare dupa cum necesita,: pieptul de pui taiat fasii, ardeiul si ceapa curatate de coaja respectiv seminte, apoi taiate solzisorii si fasii,
Intr-un WOK sau o tigaie de teflon cu peretii mai inalti, vom pune la incins uleiul de masline, adaugand ceapa taiata solzisori, amestecand continuu ( toata sotarea se va face la foc iute ), pieptul de pui taiat fasii subtiri ( amestecand pana isi schimba culoarea ), ardeiul gras.
Aproape de final cand legumele si pieptul de pui s-au gatit ( totul se face in mod rapid si pe foc iute ), adaugam ghimbirul ras, usturoiul taiat felii subtiri, lingurita de curry, amestecand cca 5 minute, urmand laptele de cocos ( lasand pe foc sa mai dea in 2-3 clocote ).
Se va asezona cu sare, piper zeama de lamaie dupa gust si preferinte.
Aceasta mancare tip oriental se va servi pe farfurii intinse albe, cu orez cu ou sau taietei chinezesti.
POFTA BUNA !!