Ingrediente:
6 bucati pui(copan sau pulpa superioara),
3 catei usturoi,
1 lamaie,
10-15 frunze busuioc,
1 pahar vin alb, sec,
3-4 cartofi,
sare, piper, ulei masline,
Mod de preparare:
Puiul se sareaza si se pipereaza pe ambele parti, se pune intr-o tava, inalta. Se stropeste cu ulei, se pune usturoioul in coaja, zobit putin cu lama cutitului, zeama de la 1 lamaie. Tava se da la cuptor pentru 30 minute, 200°C. In acest timp cartofii se curata si se taie in sferturi, se pun la fiert pentru 15-20 minute, se scurg si se prajesc in ulei incins. Dupa 30 minute se scoate puiul, se adauga busuiocul maruntit, se amesteca bine si se mai lasa 10 minute. Se scoate si se adauga vinul, se mai lasa 10 minute, pana scade sosul. Se serveste cu cartofii prajiti.