Pui la cuptor in sos vinegreta, reteta potrivita vara

Pui la cupor facem foarte des. Pentru ca este gustos, mai ales daca am luat puiul de undeva de la tara si se face fara mare bataie de cap. Insa daca scopul tau este sa aduci puiul la cuptor la perfectiune atunci trebuie sa mai adaugi un pas in proces: marinarea puiului. Acum va propunem o marinare cu cel mai iubit sos frantuzesc, sosul vinegreta, care a gasit adepti in intreaga lume.

Ingrediente pentru pui in sos vinegreta

4-6 bucati pui( piept, pulpe, aripioare),
2 linguri otet de vin,
150 g mustar,
6 linguri ulei de masline
suc de lamaie
2 catei de usturoi
frunze de patrunjel
sare, piper,

Cum se face puiul la cuptor in sos vinegreta

Incepem prin a face sosul in care se va marina carnea. Punem impreuna, sa se amestece, otetul, mustarul, sucul de lamaie, usturoiul taiat marunt, sare si piper. Prin acest sos vom trece bucatile de pui. Este preferabil sa alegeti unele cu tot cu os, vor iesi mai bune la gust decat pieptul simplu de pui.

Puneti bucatile de pui intr-o punga cu fermoar, o inchideti si le tineti la frigider. Doua ore sunt suficiente, dar puteti sa le puneti si seara, ca sa le aveti a doua zi.

Scoateti bucatile de pui si le aseazati intr-un vas cu putin unt. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 1 ora. Daca va place mai prajit, atunci puteti renunta la folia de aluminiu.

La servire presarati deasupra patrunjel proaspat tocat si un pic de suc de lamaie.

Video

Intrucat, fac pariu, sunteti deja experti in ce inseamna pui la cuptor, va vom prezenta un video in care francezii explica in ce mod poti face foarte simplu un sos vinegreta perfect.