Pui prajit pe sare – 2 metode

Va place puiul prajit la cuptor dar ati vrea sa evitati tot acel ulei? Ei bine, aveti optiunea de pui pe sare. Va iesi o carne frageda si coaja asa cum ne place, crocanta.

Ingrediente pentru pui pe sare

1 kg sare grunjoasa,
1 pui mare,
NU ulei, condimente,etc .

Cum se face puiul pe sare

Puiul taiat, curatat si spalat foarte bine se pune la scurs, cu fundul in jos (deci in pozitie verticala);NU SE TRANSEAZA !

Intre timp se incinge cuptorul; se pune toata sarea intr-o tava marisoara, intinzandu-se in strat uniform (puteti pune dedesubt hartie de copt, ca sa curatati mai usor la final); peste sare se aseaza puiul(“pe burta”),se baga la cuptor. Dupa ce s-a maronit (rumenit)pe spate, cu o lingura de lemn bagata in interior, se intoarce puiul pe “spate”; cam dupa 10 minute e gata.

Se poate servi si de catre cei care tin diferite diete, medicale sau nu (nu este sarat excesiv!).Se poate servi cu pire de cartofi, legume fierte sau salate.
Pofta buna!

Video

Stii ca poti face acest pui cu sare si cu foarte putina sare? Te inteleg daca nu vrei sa dai toata sarea pe care o ai in casa numai pentru a face o friptura. Asa ca poti pune sarea direct pe pui si deloc in tigaie. Ca in video de mai jos.

Sursa foto