Pui prajit (reteta marocana)

Puiul prajit in stil marocan este un regal pentru simturi. Este un pui foarte bine condimentat, cu o carne foarte moale si crocanta in acelasi timp. Secretul consta in a folosi condimente des utilizate in tarile arabe si a fierbe carnea inainte de a o pune in cuptor sa se prajeasca.

Ingrediente pui prajit in stil marocan

1 pui intreg,
2 cepe,
4 catei usturoi,
2 rosii,
1 legatura patrunjel,
sare, piper,ulei masline, sofran pudra, boia dulece de ardei,

Cum se face puiul prajit in stil marocan

Ceapa se taie solzisori, rosiile bucatele mici.

Intr-o oala sub presiune se pune puiul, ceapa, usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin, ulei,sare, piper, sofran si boia de ardei.

Se lasa 5 minute la foc iute, amestecand din cand in cand.

Se acopera cu apa si se lasa acoperit, pentru 25 minute, la foc domol.

Se scoate, se pune intr-o vas de ceramica si se da la cuptor pentru inca 25 minute.

Video

Daca vrei ca puiul sa fie si mai bine patruns de condimente, atunci este bine sa il ungi cu acestea si sa il lasi la macerat, in frigider, minim 12 ore. Vezi reteta mai jos. Bonus, inveti sa faci si sosul cu masline verzi, cel mai potrivit pentru acest pui.

Sursa foto