Autentificare

Înregistrare

Pui umplut pentru masa de Paste

Pui la cuptor de sarbatoare

Cum se face puiul umplut pentru masa de Paste

Cum se face umplutura pentru pui

Ficateii  de pui, curatati de pielita alba din interior,  se vor spala, scursi de apa  intr-o strecuratoare si transferati  intr-un bol,   peste care se va turna zeama de lamaie ( cu rol de a indeparta gustul impregnant  de ficat de pui  ), pentru cca 15 minute.

Intr-o olita mica se vor pune la fiert ficateii de pui, cu un praf de sare, pentru cca 10 minute.

Ceapa si ciupercile curatate si tocate in felii subtiri,  se vor cali intr-o tigaie de teflon cu 2 linguri de ulei vegetal, pana se va evapora lichidul lasat de ciuperci.

Ficateii fierti si scursi, ceapa si ciupercile calite, se vor da prin masina de tocat ( sau blender )(  sau se vor taia ficateii de pui in bucati mici,  ceapa si ciupercile calite lasate ca atare ) amestecandu-se totul intr-un bol peste care se vor adauga: ouale crude, sare, piper, verdeata ( optional ), iar daca umplutura este prea moale se pot adauga 1-2 linguri de pesmet.

Pregatirea puiului pentru umplut

Set de 6 spatule

Puiul spalat in interior si exterior, uscat cu un prosop absorbant,  se va  umple cu pasta de ficatei in  interior cat si sub pielea de pe piept  ( atat cat va fi posibil ), astfel,  carnea de pui  va deveni mult mai gustoasa.

Dupa ce,  cavitatea interioara a puiului a fost umpluta, aceasta se va coase sau prinde in scobitori, apoi masat puiul cu un amestec de condimente obtinut din : chimen praf, paprika/boia dulce/, piper macinat si un cub de unt ( formandu-se o pasta ).

Intr-un vas Jena/ceramica ( cat dimensiunea puiului ), uns cu unt,  se va aseza puiul umplut si condimentat, iar alaturi pentru aroma,   se va pune crenguta de cimbru proaspat.

Vasul cu puiul aromatizat se va acoperi cu o folie de aluminiu si dat in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 60 minute.

Dupa 40 minute, puiul umplut se va verifica  daca, carnea de pui, iar  daca  totul este ok, folia de aluminiu se va indeparta, lasat pentru inca 20 minute la foc mai mic  (in functie de cuptor), ca sa faca o crusta frumoasa, iar  din cand in cand il ungem cu sosul din tava.
Cand este gata, puiul umplut la cuptor se va servi …. cum va place :))))

POFTA BUNA !!!

sursa foto: Usplash.ro