Pulpe de pui cu sos de mustar

 

 

Ingrediente pulpe de pui cu sos de mustar

4-5 pulpe pui

3 morcovi potriviti

5 linguri de mustar dulce ( iute, dupa preferinta )

200 ml vin rosu

50 ulei floarea soarelui

sare, piper

Pentru garnitura

1 cana orez ( 200 g ) cu bob lunguiet

1 cutie ciuperci (optional )

un cub de unt

un varf lingurita seminte chimen

1/2 lingurita menta uscata maruntit ( optional )

sare, piper

Cum se fac pulpe de pui cu sos mustar

Pulpele de pui, se vor spala, curata si pune la prajit in putin ulei  (4 linguri )intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti ( folosita pana la sfarsit ), apoi scoase si lasate deoparte intr-un vas, pana se va pregati si sosul.

Morcovii, curatati de coaja, se vor da pe razatoarea cu ochiuri mici si pusi la calit in tigaia de teflon cu 1 lingura de ulei sau unt ( fara sa se arda, doar cat se vor inmuia ).

Pulpele de pui, se vor adauga peste morcovii inmuiati, apoi se va pune mustarul, 500 ml apa calduta si lasat sa fiarba totul inabusit, acoperita tigaia cu capac, pana cand sosul va scadea la jumatate si carnea de pui fragezi ( cca 30-35 minute ).

Vinul rosu, se va adauga aproape de sfarsit ( nu mai devreme, pentru ca ar putea intari carnea ), impreuna cu sarea si piperul dupa gust ( sau alte mirodenii dupa preferinta).

Pentru garnitura, orezul se va spala in 2-3 ape, pus la fiert la foc mic cu 3 cani de apa, lasand sa fiarba pana cand apa va disparea ( amestecand din cand in cand cu o spatula, insa foarte usor ).

Separat, se vor cali ciupercile intregi de la cutie ( cca 5 minute ), apoi adaugate in orezul fiert, asezonadu-se cu sare, piper si cateva seminte de chimen, menta maruntita ( optional, pentru aroma ).

Pentru un orez cremos si gustos, se poate adauga un cub de unt.

Orezul fiert, se va transfera intr-un bol, care se va acoperi  ( pentru ca aromele sa se intensifice mai bine in orez ).

Pulpele de pui cu sos de mustar, vor fi servite in farfurii individuale cu garnitura de orez.

Trucuri si idei

Garnitura de orez, este foarte buna cu orice fel de carne ( porc; pui; miel) preparata la gratar sau tava.

POFTA BUNA !!

Sursa foto