Pulpa de pui in sos de smantana cu ciuperci

pulpe de pui in sos de smantana si ciuperci

Mod de preparare pulpa de pui in sos de smantana cu ciuperci

Vom lua pulpele de pui, le vom spala bine si curata. Le vom cresta cate un pic, apoi vom unge cu ulei de masline, cu un pic de sare si le lasam pe o farfurie, cat punem la incins uleiul.

Luam o cratita adanca, pe care o umplem 1/4 cu ulei si il punem la incins. Cand uleiul s-a incins punem pulpele si le prajim, cat sa se patrunda bine. Apoi le vom scoate pe un platou pe care am pus cateva servetele si le lasam un pic cat sa se scurga uleiul dupa ele.

Luam o alta cratita in care punem doua linguri de ulei, ceapa verde taiata rondele, catelul de usturoi taiat marunt, si ciupercile champignon. Punem peste un capac si lasam ca totul sa se caleasca, mestecand din cand, in cand. Cand ceapa s-a inmuiat si devine lucioasa, stingem totul cu 1/2 pahar de vin alb. Adaugam apoi pulpele de pui si smantana. Lasam totul acoperit la foc mic, cat sa se “parfumurile”. Daca mai este nevoie, mai adaugam 1/2 cana de apa. La final, vom adauga sare dupa gust si vom pune o mana de patrunjel taiata marunt.

Va dorim, pofta buna!

sursa foto: Unsplash