Ingrediente piept de pui cu lamaie si ierburi la cuptor
1 piept de pui 450 g
2 lamai ( zeama si felii ptr decor )
3 linguri ierburi Provence
50 ml ulei vegetal
200 ml vin alb sec
cateva boabe de capere murate ( pentru gust )
sare, piper
Cum se face piept de pui cu lamaie si ierburi la cuptor
Pieptul de pui dezosat se va spala, apoi impartit in portii ( taiat in sferturi ).
Intr-un vas potrivit, se va pune: zeama de lamaie, 3 linguri ulei vegetal, vinul alb sec, ierburile Provence, sare si piper, amestecandu-se cu un tel pana la obtinere unui amestec omogen.
Cu acest amestec se va unge fiecare bucata de piept de pui portionat, sau se pot pune in vas la macerat cca 20 minute, amestecandu-se usor cu mana ( sa fie bine cuprinse in amestecul obtinut )….optional.
Intr-un vas Jena dreptunghiular, uns cu ulei, se vor pune bucatile de piept de pui, turnandu-se deasupra amestecul ramas, urmand a fi acoperit totul cu o “patura” de felii de lamaie ( gatindu-se totul inabusit, mai mult sub aburi ..dietetic ) si boabe de capere murate.
Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 30-35 minute ( trebuie obtinut un piept de pui suculent, nu prajit ( rumen ).
Pieptul de pui cu lamaie si ierburi Provence, se va servi pe farfurii albe intinse, cald, impreuna cu sosul format in vas si cu o garniura de sparanghel fiert si sotat in unt.
POFTA BUNA !!