Pulpe de pui cu sos de ciuperci

Friptura este mereu buna, insa uneori vrei sa faci ceva mai deosebit. Iar atunci important este sosul. Aici va propunem un sos facut cu stafide si vin, alaturi de ceapa si ciuperci.

Este o friptura care nu se va uita prea curand, asa ca o poti pune cu mandrie pe masa de Sarbatori.

Ingrediente pulpe de pui cu sos de legume ( ptr 4 portii )

8 pulpe de pui ( fara pielita ) sau carne curcan 400-500 g

1 ceapa

300 g ciuperci Champignon

1 morcov

1/4 ceasca stafide

1 ceasca vin alb

2 linguri ulei

2 rosii coapte ( maruntite )

sare, piper

Cum se fac pulpe cu sos de legume

Stafidele se vor pune in vinul alb, intr-un bol la inmuiat.

Pulpele de pui se vor spala si curata de eventualele tuleie.

Intr-o craticioara inalta, se va pune uleiul la incins, apoi pulpele de pui, prajindu-se pe ambele parti cate 7-8 minute, apoi se vor scoate pe un prosop absorbant ( pentru a se elimina surplusul de ulei ).

In uleiul ramas in tigaie se va pune ceapa taiata marunt la calit cca 3-4 minute, adaugandu-se morcovul curatat, spalat si taiat in rondele subtiri ( amestecandu-se totul in mod repetat, pentru a nu se arde ).

Ciupercile curatate de pielita ( optional ) si taiate in felii se vor adauga in cratita.

Dupa ce lichidul lasat de ciuperci va scadea se vor adauga stafidele cu vinul, urmand pulpele prajite si rosiile maruntite.

Se va amesteca totul usor cu o spatula, apoi mancarea se va asezona dupa gust cu sare si piper, eventual adaugandu-se o cana de supa de pui sau legume.

Craticioara se va acoperi cu un capac si lasa sa fiarba la foc domol cca 20-25 minute, pana ce carnea de pui se va inmuia bine si sosul de legume se va ingrosa.

Pulpele de pui cu sos de legume se vor servi cu patrunjel verde tocat deasupra si cu mamaliguta calda in farfurii intinse individuale.

POFTA BUNA !!

Sursa foto