Pulpe de pui in marinata de lapte

Oricine iubeste sa faca fripturi stie ca o carne marinata in prealabil este mult mai buna decat cea pusa direct in cuptor sau pe gratar. Probabil ca stiti deja ca puiul se poate marina in bere sau cu lamaie si condimente. Insa el se poate marina si in lapte, fie lapte dulce sau lapte batut. Carnea va fi astfel mult mai frageda si va avea un gust mai bun.

Ingrediente pentru pulpe de pui in marinata de lapte

4 pulpe de pui,
1/2 l lapte,
3 catei de usturoi,
2 foi de dafin,
1 lingurita cimbru,
sare, piper, ulei,

Cum se fac pulpele de pui in marinata de lapte

Pulpele de pui se taie in doua, se scoate pielita, se pun intr-un vas, se adauga laptele, usturoiul pisat, foile de dafin, cimbrul sare si piper. Se acopera si se da la frigider pentru 24 de ore.

Se scot si se prajesc in baie de ulei, pana se auresc. Sau se fac la cuptor / pe gratar, pentru a fi mai sanatoase.

Trucuri si idei

Puteti folosi orice parte a puiului pentru a-l marina in lapte, chiar si un pui intreg.

Marinarea este in special recomandata atunci cand este vorba despre piept de pui, care are tendinta de a fi mai inecacios.

Puiul marinat in lapte se va praji la fel de frumos ca un pui care nu a fost marinat in prealabil.

Sursa foto