Punci de trandafiri

Un PUNCI, deosebit pentru zilele calduroase de vara este bine venit pentru serile de petrecere.

Aceasta bautura pe baza de alcool, se poate face din orice fruct dorim, dar acum vom folosi petale de trandafiri de dulceata, deoarece este sezonul.

Va fi un PUNCI foarte aromat, usor de facut si cu ingrediente de calitate.

Ingrediente punci din flori de trandafir de dulceata

20 flori de trandafir de dulceata ( numai petalele )

150 g zahar tos

300 ml apa

1 sticla vin alb de calitate superioara ( la preferinta fiecaruia )

200 ml brandy sau alcool 90 grade

Cum se face punci din flori de trandafir de dulceata

Se pune la incalzit intr-o oala apa cu zaharul , amestecand pana se va topi, apoi lasat sa fiarba cca 30 minute, atat cat lichidul va deveni foarte putin vascos.

Punem petalele de trandafir de dulceata ( avand grija sa eliminam staminele ) intr-un vas de sticla cu dop ( capacitate de 3 l ), apoi turnam vinul alb, alcolul si apa cu zaharul fiert, amestecand totul si lasat la macerat ptr 4-5 ore ( sa-si lase florile aroma ) sau 1 zi.

Apoi lichidul se va strecura in alt vas ( pentru a se indeparta petalele macerate si evantual impuritatile ramase pe fundul vasului ), urmand a fi dat la rece in frigider, servit in cupe de sampanie decorate cu o felie de lamaie si cuburi de gheata.

Pentru un aspect mai placut dat acestei minunate bauturi racoritoare-PUNCI, vom pune in fiecare cupa de sampanie in momentul servirii, cateva flori de trandafir proaspate.