Quesadilla cu cartof dulce şi spanac

Quesadilla sunt preferatele mele. Sunt simple de făcut, se pot umple cu ingrediente la alegere şi reprezintă o alegere minunată la masa de dimineaţă. Acum, o quesadilla cu cartof dulce şi spanac, pentru că este foarte sănătoasă şi perfectă pentru întărirea sistemului imunitar.

Ingrediente pentru quesadilla cu cartof dulce şi spanac

6 tortillas
2 cartofi dulci de mărime medie
2 mâini de spanac
1 ceapă roşie
1 ardei roşu şi, opţional, ardei iute
mozzarella dată pe razătoare
sare, piper, ulei

Cum se face quesadilla cu cartof dulce şi spanac

Începeţi prin a face cartofii dulci. Îi spălaţi, dar nu îi decojiţi. Îi puneţi aşa la cuptorul cu microulde pentru 15 minute. Sau în cuptor timp de 30 de minute. Sau pe grătar. Când cartofii sunt gata ( îi vedeţi că sunt gata, întrucât sunt foarte moi) îi tăiaţi în două şi le scoateţi conţinutul.

Puneţi pe foc, într-o tigaie, un pic de ulei şi ceapă tăiată solzişori şi ardeiul roşu tăiat cubuleţe. Lăsaţi până când ceapa se rumeneşte şi adăugaţi cartoful dulce. Amestecaţi.

Tăiaţi frunzele de spanac şi le puneţi la îndemână.

Este timpul să asamblaţi tortilla. Luaţi o quesadilla şi presaraţi un pic de mozzarella. Puneţi deasupra umplutură. Puneţi şi un start de frunze de spanac şi apoi încă un strat de mozzarella. Acoperiţi totul cu o altă tortilla.

Tortilla aşa asamblată se pune într-o tigaie încinsă. Se ţine pe foc până când brânză se topeşte şi tortilla devine crocantă. Se întoarce şi pe partea cealaltă, cu o farfurie.

Se pune pe farfurie şi se taie in patru.

Video

Acest tip de mâncare este perfect şi pentru grătar. Urmăreşte video de mai jos pentru a vedea cum se face.

Sursa foto