Este practic o reteta de aluat de tarta, putin crocant cu asa zisa omleta, facuta la cuptor.
Se face foarte usor, fiind o reteta gustoasa si apreciata de cei mici… mai ales atunci cand aud de omleta.
Ingrediente quiche lorraine
250 g faina alba
150 g unt
4 oua
250 g bacon sau kaizer
300 ml smantana de gatit
un praf de sare
sare, piper
Cum se face quiche lorraine
Din faina alba cernuta, unt si un praf de sare, se va face un aluat intr-un vas ( care se va amesteca cu mainile), ca de tarta.
Vasul cu aluat se va da la rece in frigider pentru cca 30 minute ( pentru a se pute lucra mai bine ).
Cuptorul de la aragaz se va incalzi la 200 grade.
Intr-o forma rotunda ( de tarta ) se va pune aluatul care a fost scos de la rece si intins cu un sucitor pe un blat de lucru tapetat cu faina.
Marginile care au depasit forma se vor elimina cu ajutorul unui cutit ( se vor taia de jur imprejur ), iar aluatul se va intepa pe toata surafata cu ajutorul unei furculite, apoi se va introduce in cuptorul incins pentru cca 20 minute.
Intre timp, intr-un vas se vor bate ouale impreuna cu smantana de gatit, sarea si piperul dupa gust.
Baconul sau kaizerul care a fost prajit intr-o tigaie de teflon fara ulei, va fi adaugat in oua.
Amestecul rezultat se va pune peste aluatul scos din cuptor, apoi se va introduce forma din nou pentru inca 20 minute ( atat cat se va coagula si rumeni ouale ).
Quiche lorraine se va servi calda la mic dejun sau cina.
POFTA BUNA !!