Reteta bunicii. Budinca de taitei de casa

Budinca de taietei de casa

Mod de preparare budinca de taitei de casa

In laptele clocotit, dar nu direct pe flacara, punem taietei in ploaie, amestacand mereu cu lingura ca sa nu se lipeasca unii de ceilalti. Se fierb 6-7 minute la foc mic, ca sa nu se evapore tot laptele. (pana de vor raci ei vor mai trage din lapte). Cand sunt aproape reci se adauga untul moale, galbenusurile, gemul, stafidele inmuiate in rom, sarea, branza de vaci (maruntita), vanilia, smantana si grisul si se amesteca toate bine.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si restul de rom, apoi se bat pana se intaresc iar si se adauga in compozitia cu lapte si taietei, cu care o vom amesteca usor prin rasturnare, cu lingura, dar nu prea mult.

Desertam totul intr-o cratita de 2 1/2 l unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet si nivelam compozitia. Se coace 50-60 minute, in cuptorul bine incins la 160 de grade. Nu se deschide cuptorul 30 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos, budinca se serveste din vasul in care s-a copt, taiata felii cat este calda. O putem manca si a doua zi dupa ce am incalzit-o la cuptor pe un vas cu apa clocotita.

Pofta buna!