Reţetă: Pâine cu usturoi, perfectă, ca la restaurant

De câte ori nu ai fost la restaurant şi ţi s-a servit pâine cu usturoi, atât de bună încât te gândeai că trebuie să conţină o vrăjitorie şi nu doar pâine, unt şi usturoi. Cum o fac? De ce iese aşa de bună, cu margini uşor crocante şi miezul aşa de pufos, cu doar o tentă de usturoi? Dezlegăm acum misterul.

Ingrediente pentru pâine cu usturoi

4 căţei de usturoi
1 bagheta mare cu seminţe
100 gr de unt
Piper şi sare (dacă untul nu este sărat)
Oregano
Parmezan
Pătrunjel
Arpagic

Cum se face pâinea cu usturoi

Dai drumul la cuptor, să se încălzească.

Pe o tavă pui folie de aluminiu.

Tai bagheta astfel încât să obţii două jumătăţi şi o pui cu partea fără coaja în sus.

Se taie mărunt usturoiul şi se pune într-o tigaie împreună cu untul, sarea şi piperul. Se ţin împreună la foc mediu până când usturoiul devine moale, însă nu trebuie să se facă maroniu. Se ia de pe foc şi se adăugă oregano, dacă vă place.

Se întinde untul pe pâine, în mod uniform. Se presară parmezan. Se pune la cuptor pentru 2-3 minute. Mai bine stai cu ochii pe ea, ca să iasă perfect.

Se scoate din cuptor şi se presara deasupra pătrunjel şi arpagic tăiate mărunt.

Trucuri și idei

Este preferabil să nu alegi o baghetă foarte subţire şi cu coaja tare. Vei obţine coaja crocantă după ce ai ţinut bagheta la cuptor.

La început taie bagheta în două, pe lungime. O poţi tăia la final şi pe lăţime, în bucăţele mai mici, altfel ar fi dificil de făcut.

Merge foarte bine să fie consumată cu salată verde, cu roşii sau cu brânză mozarella.

Video

Dacă îţi place cu mai multă brânză, atunci urmăreşte video de mai jos. Aici untul a fost înlocuit cu ulei şi se adăuga o porţie generoasă de brânză, înainte de a fi introdus în cuptor.