Reteta usoara, file de peste cu legume si sos alb

File de peste cu sos alb

O reteta rapida pentru cina sau pentru momentele in care aveti oaspeti si doriti sa ii impresionati. Poate sa fie facuta de oricine neavand un grad mare de dificultate dar, care este foarte gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente:
1 kg file peste(cod, samon),
1 morcov,
cateva buchetele de broccoli
100 g ciuperci,
1 ceapa mica,
150 ml vin,
200 smantana,
sare, piper, curry

Mod de preparare:
Morcovii se taie julien, ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie lamele subtiri, broccoli se desface in buchetele cat mai mici. Intr-un vas uns cu putin ulei se aseaza fileul de peste, se adauga legumele, smantana, sare, piper, curry, se toarna vin alb, si se da 20-30 minute la cuptor.

Se scoate de la cuptor si se poate servi pe farfurie cu cateva frunze de salata verde,  lamaie si cateva crengute de verdeata: menta, patrunjel, busuioc, etc.

Pofta buna!!