Rosii umplute cu mazare si ciuperci

Cu totii am facut mancare de mazare cu ceapa si marar. Insa acum vrem sa va aratam ca mazarea poate sa fie folosita pentru mai mult de atat. Si o vom folosi pentru a prepara un deliciu – rosii umplute. Este o mancare de post cu multe legume, fara prajeala, deci o mancare sanatoasa.

Ingrediente pentru rosii umplute cu mazare si ciuperci

6 rosii mari,
250 g ciuperci,
250 g cartofi,
150 g mazare,
1 legatura de patrunjel,
1 lamaie,
sare, ulei,

Cum se fac rosiile umplute cu mazare si ciuperci

Rosiile se golesc de miez si se lasa la scurs. Nu le scobiti cu totul, ele trebuie sa mai aiba pe margini o parte din pulpa.

Ciupercile se toaca marunt si se inabusa in ulei si zeama de lamaie.

Cartofii se pun la fiert, la fel si mazarea, in oale separate.

Peste ciupercile calite se adauga cartofii taiati cubulete mici si mazarea fiarta, verdeata tocata marunt, sare si piper. Lasati sa se raceasca.

Se umplu rosiile cu amestecul rece.

Video

Le puteti manca asa sau puteti, la final, sa le puneti in cuptor pentru 20 de minute, astfel incat sa capete un aspect gratinat. Urmariti video pentru a vedea cum se face.

Sursa foto