Cu putine ingrediente, vom face o reteta de rosii umplute, care va fi o minunatie, atat ca si gust, dar ca si aspect, fiind bine venite cu orice ocazie pe platouri sau de ce nu ca o gustare intr-o zi obisnuita.!
Ingrediente rosii umplute cu orez si seminte
6 rosii mijlocii potrivite
1/2 pahar orez
5 fire ceapa verde
100 g masline negre nesarate
2 linguri seminte susan
2 linguri seminte floarea soarelui
100 g parmezan ras
un cub de unt ( ptr orezul fiert )
2 galbenusuri de ou ( ptr a se lega mai bine compozitia)
1/2 legatura marar
sare. piper
Cum se fac rosii umplute cu orez si seminte
Rosiile se vor spala, apoi taia fiecareia cate un capacel in partea in care a fost prinsa codita si scos miezul cu ajutorul unei lingurite, apoi lasate cu taietura in jos la scurs.
Miezul de la rosii se va pasa si pune intr-un bol, folosit apoi la momentul potrivit, cand se vor pregati si restul de ingrediente.
Orezul se va fierbe in apa cu sare dupa metoda stiuta de fiecare gospodina, iar la sfarsit pentru a deveni mai cremos si gustos se va adauga cubul de unt.
Se va pune intr-un bol incapator la racit ( cat sa fie caldut ), apoi se vor adauga maslinele negre rondele. semintele de susan, semintele de floarea soarelui, mararul tocat marunt, galbenusurile de ou, miezul de rosii pasat, sare, piper, amestecandu-se totul cu o spatula pana la incorporarea ingredientelor si combinarea aromelor.
Cu aceasta compozitie vom umple fiecare rosie scursa in parte.
Intr-un vas Jena pregatit in prealabil, uns cu ulei si daugata 1 cana de apa, se vor pune rosiile umplute cu orez, cu parmezanul presarat deasupra, iar printre ele se va pune ceapa verde tocata marunt.
Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20 minute ( atat cat rosiile se vor inmuia si compozitia se va rumeni, iar parmezanul topi ).
Aceste rosii umplute se vor decora la servire cu patrunjel verde tocat fin si pot fi folosite cu succes la o masa festiva, dar ca si aperitiv.
POFTA BUNA !!!!