Mod de preparare rulada cu branza, crema de vanilie si mere
Scoatem foietajul din frigider si il lasam la temperatura camerei, pentru a se dezgheta.
Intre timp dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180 de grade celsius si pregatim budinca de vanilie, asa cum scrie pe instructiuni. Dupa ce ea devine cremoasa, o dam la o parte dupa foc si o lasam sa se raceasca.
Cand budinca de vanilie s-a racit, adaugam in ea treptat crema de branza, zaharul, coaja de lamaie si sucul de lamaie si amestecam cu mixerul (la viteza medie) pana devine o crema omogena. Branza o adaugam treptat pentru a nu se taia crema. Dam la frigider.
Cand foietajul a ajuns la temperatura camerei luam o tava pe care o ungem cu unt, punem o foaie de copt si asezam aluatul. Dupa ce am asezat aluatul presaram un pic de zahar si scortisoara si punem crema de vanilie cu branza. Rulam aluatul în dreptunghi. Facem cateva taieturi in aluatul de placinta, de-a lungul lui ca si cum l-am taia feli. Mai presaram deasupra un pic de zahar cu scortisoara ( 2 lingurite de zahar + o lingurita de scortisoara) si il bagam la cuptor cca 15 minute pana devine foietajul marou-auriu.
Intre timp, curatatm merele le taiem fie felii, fie cubulete de dimensiune medie si le punem impreuna cu zaharul (4 linguri) si scortisoara ramasa la caramelizat. Cand zaharul s-a topit, adaugam untul si mai amestecam un pic apoi luam de pe foc, pentru ca sa nu le afumam.
Cand foietajul este facut il scoatem de la cuptor. Vom pune merele caramelizate peste aluat si decoram cu nuci taiate marunt. Bagam la frigider pentru cca 1 ora.
Serviti!