Rulada este o prajitura simplu de facut, asa ca te poti apuca de ea de cate ori ai chef de ceva bun. Este pufoasa si buna la gust la fel ca un chec. De aceasta daca o vom umple cu gemul sau dulceata preferata.
Ingrediente pentru rulada cu gem
500 g margarina
1 cana bors
1 nuca drojdie
1 lingurita rasa amoniac stins cu zeama de lamaie
2 linguri zahar pudra
faina cata cuprinde
1/2 borcan mic gem de caise
3 linguri nuca tocata
100 gr stafide sau rahat
Cum se face rulada cu gem
Margarina, borsul, drojdia, amoniacul si zaharul se amesteca intr-un bol. Apoi se adauga treptat faina, pana se face o coca care se desprinde de pe castron fara sa se rupa.
Coca se intinde cu sucitorul, astfel incat sa obtinem un dreptunghi.
Se unge cu gem, se presara peste nuca si stafidele si se ruleaza.
Se taie felii de 1,5 cm latime si se dau la cuptor in tava, peste hartia de copt. Se fac foarte rapid, in 10-15 minute, la foc mediu.
Se pudreaza bine cu zahar, inainte de servire.