Rulada de vinete

Daca vrei sa mananci ceva special atunci cand consumi numai legume ia in calcul rulourile de vinete. Este plina de savoare si usoara, perfecta pentru perioada verii.

Ingrediente pentru rulouri de vinete

2 vinete,
2 catei usturoi,
2 rosii,
1 legatura patrunjel,
100 g masline negre, fara samburi, 100 g pesmet,
100 g parmezan ras,
200 ml ulei masline,
sare, piper,

Cum se fac rulourile de vinete

Vinetele se spala, si se taie feli subtiri de 0,5 cm, pe lungime, se pun intr-o sita si se lasa la scurs minim 40 minute.

Rosiile se tin cateva secunde in apa clocotita pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie apoi cubulete mici.

Se pun intr-un bol, se adauga pesmetul, maslinele maruntite, usturoiul si patrunjelul tocate marunt si jumatate din cantitatea de parmezan ras.

Feliile de vinete se curata de apa, trebuie sa fie uscate, se prajesc pe ambele fete in putin ulei.

Se scot pe o farfurie si se adauga din compozitia de mai sus, se ruleaza si se inchid cu o scobitoare, se continua operatia cu restul de ingrediente.

Se aseaza toate pe o tava acoperita cu folie de aluminiu, se presara peste ele, restul de parmezan. Tava ase da la cuptor pentru 15 minute, la 180°C.

Video

Puteti face rulouri de vinete fara a mai praji vinetele si a le pune la cuptor. Vedeti mai jos o reteta italiana care va arata cum sa gatiti fara foc rulourile de vinete