Rulada muschiulet de porc, specific din Ardeal

Aceasta rulada din muschiulet de porc este traditionala pe masa festiva de Paste, alaturi de preparatele de miel din zona ARDEALULUI, care se va servi dimineata sau seara.

La prima vedere se crede ca se face foarte greu, dar respectand pasii, se va descoperi ca va fi o reteta foarte simplu de facut si care merge ca aperitiv nu numai in perioada Pastelui, ci oricand vom pregati cate o masa festiva.

Ingrediente rulada muschiulet de porc

1,2 kg muschiulet de porc ( muschiuletul cel mic de la porc )

300 g carne porc tocata ( din pulpa )

200 g sunca presata

150 g sunculita afumata de casa

3 cepe potrivite

2 morcovi

200 g pasta de tomate

100 cascaval consistenta tare

100 ml ulei

3 oua

1 ciorchine rosii cherry ( ptr decor si consum )

1 l supa oase sau legume

1 legatura patrunjel proaspat

cateva oase de porc, vita ( ptr supa )

cateva felii de telina, ceapa ( ptr supa de oase )

sare, piper

folie aluminiu

Cum se face rulada muschiulet de porc

Muschiuletul de porc se va taia pe lungime, apoi se va bate cu un ciocan de snitel pana se va subtia ( si va ramane cu o grosime de 1-2 cm ) cu o forma dreptunghiulara.

Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit ( sa devina translucida ) intr-o tigaie de teflon cu ulei.

Morcovii, spalati si curatati de coaja ii punem la fiert impreuna cu cateva oase ( de pui, vita ),  telina , ceapa, sare,  pentru a se obtine o supa si folosita la pregatirea muschiuletului de porc in tava.

Carnea de porc o dam prin masina de tocat ( sau o cumparam gata tocata ).

Intr-un bol vom pune cascavalul ras pe razatoarea mare, carnea de porc, ouale fierte tari si taiate cubulete, ceapa calita, morcovii taiati cubulete potrivite, cateva rosii cherry taiate pe jumatati, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, amestecand totul cu o spatula pana ce ingredientele se vor combina intre ele.

Ungem bucata de muschiulet batuta, cu un strat de pasta de tomate, apoi asezam sunca presata bucata cu bucata pe toata suprafata, iar deasupra punem stratul din compozitia de carne obtinuta si feliile de sunculita afumata.

Muschiuletul de porc astfel umplut, se va rula strans, apoi impachetat in folie de aluminiu unsa cu ulei si stransa foarte bine la capete, apoi il punem intr-un vas Jena dreptunghiular si acoperit cu supa de oase.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 170 grade penru cca 60 minute, pana ce lichidul din vas va scadea.

Apoi desfacem folia de aluminiu, pentru a se gati ( rumeni ) putin muschiuletul de porc deasupra.

Rulada de muschiulet de porc se va servi taiat in bucati groase de cca 4 cm si servit rece alaturi de o garnitura sau pur si simplu ca atare pe masa festiva de PASTE, alaturi de celelalte preparate din miel.

TRUCURI SI IDEI

Aceasta rulada se poate face si din piept de pui batut bine, muschiulet de vita si pe langa compozitia folosita la muschiuletul de porc se mai pot adauga si ciuperci de la conseva.

 

POFTA BUNA !!!