Rulou cu muschi de porc in aluat

Daca vrem sa pregatim muschiul de porc intr-un mod mai deosebit decat o simpla friptura atunci putem sa-l invelim intr-un aluat fraged, facut in casa, impreuna cu ciuperci si smantana. Rezultatul va fi perfect pentru un aperitiv demn de mese festive.

Ingrediente pentru rulou cu muschi de porc

Pentru umplutura:
1 kg muschi de porc,
200 g carne de vita tocata
250 g ciuperci,
100 ml smantana,
1 galbenus,
2 liguri unt,
1 lingura lapte,
sare, piper, ulei,

Pentru aluat:
300 g faina,
150 unt,
1 ceasca apa calda,
1/2 lingurita sare,

Cum se face rulou cu muschi de porc

Aluatul
Untul se amesteca cu faina si apa calduta, sare, se framanta bine pana se obtine un aluat. Se lasa 30 minute.

Umplutura

Muschiul de porc se da la cuptor intr-o tava cu ulei, sare si piper, pentru 25 de minute.

Ciupercile se taie marunt si se calesc in unt. Se amesteca apoi cu carnea tocata, smantana, sare si piper.

Asamblarea

Se intinde o foaie de aluat, se pune compozitia de ciuperci, apoi muschiul de porc rumenit. Foaia se ruleaza, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pentru 30-40 minute.

Galbenusul se bate cu lingura de lapte, iar cu acest amestec se unge ruloul, cand este pe jumatate copt.

Se verifica cu scobitoarea daca aluatul este copt. Ruloul se lasa se raceasca inainte de a fi taiat felii.

Sursa foto